Inghetata de ananas

Se bat spuma albusurile, impreuna cu zaharul tos si cu o jumatate de lingurita de esenta de rom (sau o lingura de rom), pana cand incep sa se intareas

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua
  • o cana de zahar tos
  • un pliculet de zahar vanilat
  • 200 g frisca
  • o cutie de compot de ananas
  • esenta de rom

Mod de preparare

Se bat spuma albusurile, impreuna cu zaharul tos si cu o jumatate de lingurita de esenta de rom (sau o lingura de rom), pana cand incep sa se intareasca. Atunci se adauga si galbenusurile, precum si zeama de Ia compot. Se amesteca putin, se pune vasul intr-un altul mai larg, cu apa clocotita, aflat pe foc. Se bate cu telu pana cand incepe sa se lege compozitia si devine spumoasa. Atunci, se muta intr-un vas cu apa rece. Dupa ce s-a racit complet, se adauga frisca si se omogenizeaza.
Se repartizeaza in cupe si se introduce la congelator.

Alte dulciuri retete recomandate

Galuste cu prune

Inghetata de zmeura

Inghetata cu capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Ardei umpluti

O reteta delicioasa de ardei umpluti :-)

Ardei umpluti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos