Inghetata de ananas

Se bat spuma albusurile, impreuna cu zaharul tos si cu o jumatate de lingurita de esenta de rom (sau o lingura de rom), pana cand incep sa se intareas

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua
  • o cana de zahar tos
  • un pliculet de zahar vanilat
  • 200 g frisca
  • o cutie de compot de ananas
  • esenta de rom

Mod de preparare

Se bat spuma albusurile, impreuna cu zaharul tos si cu o jumatate de lingurita de esenta de rom (sau o lingura de rom), pana cand incep sa se intareasca. Atunci se adauga si galbenusurile, precum si zeama de Ia compot. Se amesteca putin, se pune vasul intr-un altul mai larg, cu apa clocotita, aflat pe foc. Se bate cu telu pana cand incepe sa se lege compozitia si devine spumoasa. Atunci, se muta intr-un vas cu apa rece. Dupa ce s-a racit complet, se adauga frisca si se omogenizeaza.
Se repartizeaza in cupe si se introduce la congelator.

Alte dulciuri retete recomandate

Galuste cu prune

Inghetata de zmeura

Inghetata cu capsuni

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!