Inghetata de cacao

Se separa albusurile si se bat spuma. Se adauga zaharul tos si o jumatate de lingurita de esenta de rom, sau o lingura de rom. Se bate spuma pana can

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • o jumatate de cana de zahar tos
  • 2 linguri de cacao
  • 250 g frisca
  • un plic de zahar vanilat
  • esenta de rom

Mod de preparare

Se separa albusurile si se bat spuma. Se adauga zaharul tos si o jumatate de lingurita de esenta de rom, sau o lingura de rom. Se bate spuma pana cand se face ca zapada, dupa care se introduce la frigider. Se dizolva cacaua si zaharul vanilat intr-un sfert de cana de apa fiarta si se lasa pana se raceste acest lichid, apoi se da la frigider. Dupa vreo doua ore, se scot si se amesteca astfel: se rastoarna intr-un vas mai intai spuma din albusuri, apoi frisca si la urma, cacaua dizolvata. Se amesteca bine cu telul pana cand se omogenizeaza, apoi se pune in cupe, iar acestea se pun la congelator pana in momentul servirii.

Alte retete dulciuri recomandate

Inghetata cu capsuni

Inghetata de zmeura

Galuste cu prune

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa