Inghetata de caise

Se spala caisele, li se scot samburii si se paseaza prin sita. Se amesteca intr-un vas piureul de caise cu zaharul, vanilia si frisca. Se freaca bine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg caise foarte coapte
  • 500 g frisca
  • 250 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Se spala caisele, li se scot samburii si se paseaza prin sita. Se amesteca intr-un vas piureul de caise cu zaharul, vanilia si frisca.

Se freaca bine amestecul pana se obtine o crema consistenta.

Se pune crema de inghetata intr-o forma si se da la congelator.
Inainte de a servi, se tine forma cateva minute in frigider si apoi se rastoarna pe o farfurie.

Alte retete recomandate

Tort tiramisu

Prajitura cu visine

Spuma capsuni

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!