Inghetata de caise

Se aleg caise bine coapte, se zdrobesc cu o lingura de lemn, se lasa pe un tifon sa se scurga. Se foloseste numai sucul de fructe. Pe foc mic, se pune

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg de caise
  • 1/2 kg zahar
  • 1 l apa
  • 1/2 lamaie

Mod de preparare

Se aleg caise bine coapte, se zdrobesc cu o lingura de lemn, se lasa pe un tifon sa se scurga. Se foloseste numai sucul de fructe. Pe foc mic, se pune zaharul intr-un vas emailat impreuna cu un litru de apa si se amesteca pana la completa dizolvare. Se trage vasul de pe foc, se adauga sucul de fructe, se omogenizeaza si se pune amestecul in forme speciale de inghetata. Formele se introduc in congelator si se lasa pana cand ingheata continutul. In amestec se stoarce lamiie.
Se serveste in cupe mari cu frisca sau topping de fructe.

Alte retete recomandate:

Dulceata de gutui

Prajitura cu prune

Galuste de prune

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa