Inghetata de casa cu vanilie

Inghetata cu vanilie este delicioasa si o puteti pregati si in casa. Cremozitatea aceste retete de ingheteta de casa vine de la smantana si oua. Este delicioasa si racoritoare!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Inghetata de casa cu vanilie

Ingrediente

  • 2 cani de smantana
  • 1 cana de lapte integral
  • 3/4 cana de zahar
  • un varf cutit de sare
  • 1 pastaie de vanilie
  • 6 galbenusuri de ou
  • 3/4 lingurita de extract de vanilie

Mod de preparare

Acesta reteta de inghetata cu vanilie am vrut sa o fac cu cateva saptamani in urma, dar timpul nu mi-a permis. Chiar daca nu sunteti fani ai inghetatei cu vanilie ci a celei cu cacao, aceasta inghetata cu vanilie este dea dreptul irezistibila. Desigur daca doriti se poate folosi ca topping ciocolata topita sau cateva linguri de fructe din compot prospat sau fructe proaspete asa cum am facut eu aici, dar o astfel de inghetata poate fi servita ca atare.

Ca orice alta reteta de inghetata, si aceasta trebuie preparata cu o zi inainte de a fi servita, pentru a avea timp suficient sa inghete.
Desi la inceput o sa vi se para complicat de preparat, nu este deloc atat de greu cum pare.

Intr-o cratita pus la foc mediu, combinati o cana de smantana impreuna cu lapte, zahar si sare, amestecand pana cand zaharul se dizolva in totalitate. Desfaceti pastaia de vanilie, scoateti semintele, le puneti la amestecul de mai sus si acoperiti cratita.

Luati vasul de pe foc si lasati deoparte, la temperatura camerei, timp de 30 de minute. In acelasi timp, se toarna si celalalt pahar de smantana.

Intr-un bol mediu, amestecati impreuna galbenusurile de ou pana la albire. Turnati incet si treptat acest amestec la cel de smantana si se bate pana la omogenizare, apoi se toarna din nou in cratita.

Asezati cratita la foc mediu si se amesteca in mod constant cu o lingura de lemn. Odata ce compozitia incepe sa se ingroase, indepartati vasul de pe foc.

Se toarna crema obtinuta printr-o sita cu ochiuri fine si se adauga si extractul de vanilie.

Puneti vasul cu crema deasupra unui bol cu apa rece pana cand crema ajunge la temperatura camerei.

Dati la frigider si lasati sa inghete, pentru opt ore sau chiar peste noapte.


Serviti inghetata cu vanilie ca atare sau alaturi de o felie de negresa.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii