Inghetata de ciocolata

Se amesteca laptele cu ouale si cu zaharul. Se pune compozitia la fiert, amestecand continuu, apoi se ia de pe foc si se pune la racit. Se dizolva in

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50 gr ciocolata
  • 350 ml lapte
  • 250 gr zahar
  • 20 gr cacao
  • 4-5 oua
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Se amesteca laptele cu ouale si cu zaharul. Se pune compozitia la fiert, amestecand continuu, apoi se ia de pe foc si se pune la racit. Se dizolva in 2-3 linguri de lapte cacaua si se adauga impreuna cu ciocolata rasa la compozitia de pe foc. Se mai adauga zaharul vanilat, se amesteca bine si se toarna in cupe care se introduc in congelator.


Se serveste dupa cateva ore.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura cu gem Lapte de pasare Prajitura cu visine

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli

Fetele mele sunt fan supa-cremă, motiv pentru care fac destul de des acest tip de supă, în diferite combinații (cu...

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca