Inghetata de ciocolata cu smantana

Inghetata de ciocolata cu smantana este o reteta de ciocolata de casa foarte cremoasa, cu aroma intensa de ciocolata.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 ml smantana grasa
  • 110 g zahar pudra
  • 3 oua
  • 50 g zahar tos
  • 200 g ciocolata amaruie sau cu lapte
  • 4 linguri cacao fina.

Mod de preparare

Am mixat bine galbenusurile cu zaharul pudra, pana s-a facut ca o maioneza, dupa care am incorporat smantana.

Am topit ciocolata la bain marie, apoi am incorporat-o in smantana, am adaugat si cacao totodata.

Albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul tos pana ce se topeste zaharul, apoi le amestecam cu crema de smantana, cu ajutorul unei spatule, miscari usoare de jos in sus, dinspre exterior spre interior.

Eu am pus compozitia in masina de inghetata si am lasat-o sa-si faca treaba pentru 40 de min, dupa care vasul la congelator pentru 2 ore. Daca nu aveti masina de inghetata, o puneti intr-o cutie/ vas, o dati la congelator pentru 4 ore si amestecati in ea din ora in ora ca sa nu se formeze ace.

Puteti obtine o inghetata de casa delicioasa si daca folositi iaurt.


Servim inghetata de ciocolata cu sos de ciocolata sau cappucino, frisca si fistic macinat, fursecuri.
Mai multe retete, pe:http://pasiunilealynei.wordpress.com/

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)

Am salvat eu mai acum cateva luni un filmulet cu lipiile astea si tot cautam cheful sa le fac. Cheful mi-a venit din cauza...

Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca