Inghetata de ciocolata cu smantana este o reteta de ciocolata de casa foarte cremoasa, cu aroma intensa de ciocolata.
Am mixat bine galbenusurile cu zaharul pudra, pana s-a facut ca o maioneza, dupa care am incorporat smantana.
Am topit ciocolata la bain marie, apoi am incorporat-o in smantana, am adaugat si cacao totodata.
Albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul tos pana ce se topeste zaharul, apoi le amestecam cu crema de smantana, cu ajutorul unei spatule, miscari usoare de jos in sus, dinspre exterior spre interior.
Eu am pus compozitia in masina de inghetata si am lasat-o sa-si faca treaba pentru 40 de min, dupa care vasul la congelator pentru 2 ore. Daca nu aveti masina de inghetata, o puneti intr-o cutie/ vas, o dati la congelator pentru 4 ore si amestecati in ea din ora in ora ca sa nu se formeze ace.
Puteti obtine o inghetata de casa delicioasa si daca folositi iaurt.
Servim inghetata de ciocolata cu sos de ciocolata sau cappucino, frisca si fistic macinat, fursecuri.
Mai multe retete, pe:http://pasiunilealynei.wordpress.com/
Am salvat eu mai acum cateva luni un filmulet cu lipiile astea si tot cautam cheful sa le fac. Cheful mi-a venit din cauza...
Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj