Inghetata de ciocolata servita in crusta de ciocolata

Inghetata de ciocolata este o adevarata provocare pentru simturi. Reteta se face cu: ciocolata, lapte, frisca.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 60g zahar
  • 300ml lapte
  • 300ml frisca
  • 150g ciocolata (+1 ciocolata pt 'bol')

Mod de preparare

Inghetata cu ciocolata servita in crusta de ciocolata este un adevarat rasfat culinar. Cum procedam: mixam galbenusurile cu 40 g zahar pe baie de aburi pana se ingroasa, se adauaga laptele si am mai lasat pe foc cateva minute. Mixam albusurile cu 20 g zahar si punem peste galbenusurile racite un pic. Topim si cele 150 g de ciocolata in 150 g frisca, apoi se da la rece.
Se pune si un plic praf inghetata peste ciocolata si se mixeaza. Rezultatul se pune peste compozitia de oua. Se mixeaza cu restul de frisca. Rezultatul se pune in congelator peste noapte.
Bolul din ciocolata se prepara a doua zi, cand este inghetata gata astfe: se imbraca interiorul unei cutii de mascarpone in folie de aluminiu, peste care se toarna ciocolata topita. Se acopera cu un capac si se da la rece pentru a se intari.
Se poate face si un trandafir din ciocolata.


Reteta recomandate de DOITILI, pe forumul culinar.ro

Alte inghetate recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Varza cu carne de porc la tuci

A sosit sezonul vezei  .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta...

Varza cu carne de porc la tuci
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca