Inghetata de cirese amare

Inghetata de cirese este foarte rapida si gustoasa. Este un desert rece adorat si de catre cei mici, potrivit pentru zilele calde. Profitati de ciresele proaspete pentru a face aceasta delicioasa inghetata.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600-700 gr cirese amare
  • 500 ml apa
  • 500 gr zahar
  • jumatate baton de vanilie
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Se spala ciresele si se strivesc cu samburii impreuna. Separat se pune zaharul cu apa si vanilia la fiert, iar dupa ce se raceste se adauga sucul de la cirese si zeama de lamaie. Se ametseca totul bine, dupa care se trecoara printr-o sita fina si se toarna in cupe, care se tin la frigider pana la servire.


Inghetata de cirese se serveste in cupe cu frisca si cu fructe.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...