Se pune zaharul in lapte si se fierbe amestecul pe foc mic pana cand zaharul s-a dizolvat complet. Se raceste compozitia un sfert de ora, se parfum
Se pune zaharul in lapte si se fierbe amestecul pe foc mic pana cand zaharul s-a dizolvat complet. Se raceste compozitia un sfert de ora, se parfumeaza cu doua linguri de rom si se adauga ouale batute spuma, amestecand fara intrerupere ca sa nu se coaguleze, se pune imediat pe foc mic si se fierbe pana la ingrosare. Cand amestecul s-a racit, se strecoara prin tifon, se amesteca cu doua-trei linguri de colorant alimentar de fistic, se toarna in forme speciale si se tine in congelator doua ore. Cand se serveste, inghetata trebuie sa nu aiba particule de gheata in compozitie.
Alte retete de dulciuri:
Cornulete cu nuca
Tarta cu mere
Turta dulce
Am ajuns la concluzia ca curiozitatea este cea care ma impinge sa fac tot felul de incercari si experimente culinare. De data...
Ciorba de perisoare a la grecOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj