Se pune zaharul in lapte si se fierbe amestecul pe foc mic pana cand zaharul s-a dizolvat complet. Se raceste compozitia un sfert de ora, se parfum
Se pune zaharul in lapte si se fierbe amestecul pe foc mic pana cand zaharul s-a dizolvat complet. Se raceste compozitia un sfert de ora, se parfumeaza cu doua linguri de rom si se adauga ouale batute spuma, amestecand fara intrerupere ca sa nu se coaguleze, se pune imediat pe foc mic si se fierbe pana la ingrosare. Cand amestecul s-a racit, se strecoara prin tifon, se amesteca cu doua-trei linguri de colorant alimentar de fistic, se toarna in forme speciale si se tine in congelator doua ore. Cand se serveste, inghetata trebuie sa nu aiba particule de gheata in compozitie.
Alte retete de dulciuri:
Cornulete cu nuca
Tarta cu mere
Turta dulce
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa