Inghetata de fistic

Se pune zaharul in lapte si se fierbe amestecul pe foc mic pana cand zaharul s-a dizolvat complet. Se raceste compozitia un sfert de ora, se parfum

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 650 ml lapte
  • 250 gr zahar tos
  • 5 oua
  • colorant alimentar de fistic
  • 2 linguri de rom

Mod de preparare

Se pune zaharul in lapte si se fierbe amestecul pe foc mic pana cand zaharul s-a dizolvat complet. Se raceste compozitia un sfert de ora, se parfumeaza cu doua linguri de rom si se adauga ouale batute spuma, amestecand fara intrerupere ca sa nu se coaguleze, se pune imediat pe foc mic si se fierbe pana la ingrosare. Cand amestecul s-a racit, se strecoara prin tifon, se amesteca cu doua-trei linguri de colorant alimentar de fistic, se toarna in forme speciale si se tine in congelator doua ore. Cand se serveste, inghetata trebuie sa nu aiba particule de gheata in compozitie.
Alte retete de dulciuri:

Cornulete cu nuca

Tarta cu mere

Turta dulce

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa