inghetata de rubarba

Ne place mult inghetata,mai ales pe timpul verii de aceea incerc sa le pregatesc din orice-mi trece prin minte;de aceasta data am facut-o cu rubarba daca tot avem asa ceva prin magazine iar gustul a fost mai mult decat bun!

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
270 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g rubarba
  • 1cm radacinade ghimbir
  • 300ml smantana lichida
  • 150ml lapte
  • 150g zahar
  • 5galbenusuri
  • un praf de sare
  • zeama de la o lamaie
  • SOS DE RUBARBA:
  • 2tije de rubarba
  • 4linguri zahar

Mod de preparare

Intr-un vas pe foc se pun rubarba spalata si taiata cubulete,ghimbirul curatat de coaja si la fel taiat,2linguri cu zahar,50ml apa,zeama de lamaie apoi se lasa pe foc mic amestecand,15-20min iar la final se paseaza bine cu blenderul vertical si se lasa deoparte sa se raceasca

Intr-o cratita se pune smantana si se adauga lapte,zaharul ramas,sare apoi se lasa pe foc mic doar cat se topeste zaharul

Se toarna jumatate peste galbenusurile care au fost frecate intr-un castron amestecand continuu,se pune vasul pe bain marie,se amesteca pana se ingroasa

Restul amestecului de smantana cu lapte,se amesteca cu piureul de rubarba apoi se rastoarna peste crema de galbenus

Dupa omogenizare,se lasa sa se raceasca bine apoi se rastoarna intr-o cutie cu capac,se lasa la congelator 3-4ore,timp in care din 30 in 30 de minute,se scoate cutia si se amesteca sau se mixeaza energic

Pentru sosul de rubarba,se pune intr-un vas mic pe foc rubarba taiata cubulete si zaharul,se amesteca iar cand s-a format sosul se opreste focul si se lasa sa se raceasca

Se serveste inghetata in cupe cu sos deasupra.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...