Inghetata Viennetta este o specialitate de inghetata cu straturi de ciocolata. O inghetata de casa delicioasa, un desert potrivit intr-o zi calda de vara.
Intr-un castron se goleste laptele condensat, se amesteca cu putina frisca lichida si cu vanilia si se pune la Bain-Marie pana se omogenizeaza si se incalzeste. NU faceti ca mine,ca eu am pus direct pe foc, am cam uitat de el vreo 5 minute si s-a caramelizat. Il lasam la racit, intre timp punem pe Bain-Marie ciocolata la topit, taiem 4 fashii de hartie de copt un pic mai mari decat tava de chec, iar cand ciocolata s-a topit o intindem cu pensula, apoi netezim cu o spatula (dar numai daca avem chef) si punem fasiile la congelator, orizontale.
Batem frisca intr-un castron. Adaugam maglavaisul cu lapte condensat si amestecam bine crema obtinuta, intai cu mixerul, apoi cu o spatula. Am gustat, nu era exagerat de dulce, era numai bine.
Scoatem tava de chec de la congelator si o imbracam cu folie transparenta. Scoatem foile de ciocolata din congelator si le tinem la indemana.
In tava de chec turnam un pic de crema. Apoi punem o foaie de ciocolata deasupra. Ciocolata se desprinde foarte usor de hartie. Nu conteaza daca se rupe, sau daca nu va ies foile egale ca la tort, ca nu e tort. E bine oricum. Important e sa aveti straturi si sa faca "crock" cand o taiati...altfel nu e Viennetta. Continuam pana terminam crema si foile de ciocolata. Deasupra am presarat niste bobite de ciocolata amaruie,apoi am acoperit tava cu folie de aluminiu si am bagat-o in congelator.
Reteta Inghetata Viennetta este propusa de Bolognese di Cluj pe forum culinar.
Serviti inghetata Viennetta cand va e pofta de un desert racoritor si bun.
Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti