Inghetata Viennetta

Inghetata Viennetta este o specialitate de inghetata cu straturi de ciocolata. O inghetata de casa delicioasa, un desert potrivit intr-o zi calda de vara.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cutie frisca de 500 ml
  • 1 cutie de lapte condensat indulcit de 400g
  • 1 bucatica de baton de vanilie(in lipsa-zahar vanilat)
  • 100 g ciocolata menaj(amaruie)-am uitat sa o pozez
  • 1 forma de kek pe care o bagam la congelator inainte sa ne apucam de treaba-nici pe asta n-am mai pozat-o
  • Diverse:
  • -un ibric pentru topit ciocolata pe Bain-Marie
  • -o cratita pentru Bain-Marie
  • -hartie de copt
  • -o pensula/spatula pentru intins ciocolata in fashii subtiri pe hartia de copt
  • -folie transparenta pentru imbracat forma de kek

Mod de preparare

Intr-un castron se goleste laptele condensat, se amesteca cu putina frisca lichida si cu vanilia si se pune la Bain-Marie pana se omogenizeaza si se incalzeste. NU faceti ca mine,ca eu am pus direct pe foc, am cam uitat de el vreo 5 minute si s-a caramelizat. Il lasam la racit, intre timp punem pe Bain-Marie ciocolata la topit, taiem 4 fashii de hartie de copt un pic mai mari decat tava de chec, iar cand ciocolata s-a topit o intindem cu pensula, apoi netezim cu o spatula (dar numai daca avem chef) si punem fasiile la congelator, orizontale.

Batem frisca intr-un castron. Adaugam maglavaisul cu lapte condensat si amestecam bine crema obtinuta, intai cu mixerul, apoi cu o spatula. Am gustat, nu era exagerat de dulce, era numai bine.

Scoatem tava de chec de la congelator si o imbracam cu folie transparenta. Scoatem foile de ciocolata din congelator si le tinem la indemana.

In tava de chec turnam un pic de crema. Apoi punem o foaie de ciocolata deasupra. Ciocolata se desprinde foarte usor de hartie. Nu conteaza daca se rupe, sau daca nu va ies foile egale ca la tort, ca nu e tort. E bine oricum. Important e sa aveti straturi si sa faca "crock" cand o taiati...altfel nu e Viennetta. Continuam pana terminam crema si foile de ciocolata. Deasupra am presarat niste bobite de ciocolata amaruie,apoi am acoperit tava cu folie de aluminiu si am bagat-o in congelator.

Reteta Inghetata Viennetta este propusa de Bolognese di Cluj pe forum culinar.


Serviti inghetata Viennetta cand va e pofta de un desert racoritor si bun.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!