Mereng cu inghetata de fructe

Mereng: Bati albusurile spuma, adaugi un varf de cutit de sare de lamaie, apoi zaharul si vanilia. Bati in continuare pana ce albusurile nu cad dac

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • pentru mereng: 3 albusuri
  • 150g zahar pudra
  • sare de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • pentru inghetate: 300ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml frisca
  • 200 g capsuni
  • 200g zmeura

Mod de preparare

Mereng:

Bati albusurile spuma, adaugi un varf de cutit de sare de lamaie, apoi zaharul si vanilia. Bati in continuare pana ce albusurile nu cad daca intorci vasul cu gura in jos. Ungi cu unt o forma, o tapetezi cu hartie de copt unsa cu unt si pui 2/3 din bezea. Intr-un sprit pui bezeaua ramasa si o asezi jur imprejur in tava , deasupra albusurilor pe care le-ai pus deja . Dai la cuptor pentru 30-40 minute , la foc minim.

Inghetatele:

1.Fierbi laptele si il lasi sa se raceasca. Freci galbenusurile cu zaharul, le amesteci cu laptele si fierbi compozitia pe foc mic pana se ingroasa , fara sa o dai in clocot pentru ca se taie. O lasi sa se raceasca.

2.Speli fructele , le pasezi separat si amesteci piureul de capsuni cu jumatate din frisca batuta si piureul de zmeura cu frisca ramasa.

3.Imparti compozitia la lapte in jumatate si amesteci o parte cu cea de capsuni si pe cealalta cu cea de zmeura . Pui separat cele doa compozitii in doua vase si le dai la congelator. Iei apoi cate o lingura din fiecare inghetata si asezi peste merengul copt si racit . Deorezi cu felli de capsuni , zmeura si betigase de ciocolata .


Pofta Buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu bezea de nuca si cafea

Am ajuns sa fac acest tort ca de mult sta la favorite, reteta este a Timeei si este atat de bun, bezeaua de nuca face totul....

Tort cu bezea de nuca si cafea
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca