Parfe de cacao

Se bat bine galbenusurile cu aspartamul, dizolvat intr-o lingurita de apa fierbinte, si cu un praf de sare. Se inglobeaza cacaua in crema de galbenus

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 galbenusuri
  • 300 ml lapte
  • 6 tablete aspartam
  • 1/2 baton de vanilie
  • 100 g cacao
  • 60 g frisca dietetica
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Se bat bine galbenusurile cu aspartamul, dizolvat intr-o lingurita de apa fierbinte, si cu un praf de sare. Se inglobeaza cacaua in crema de galbenusuri si se adauga apoi, putin cate putin, laptele, in care s-a pus vanilia.

Se pune compozitia intr-un vas, pe foc mic, si se amesteca permanent pana cand se ingroasa ca o crema. Crema obtinuta se pune intr-o forma de inghetata si se baga in congelator. Se scoate forma, se lasa cateva minute in frigider ca sa se inmoaie inghetata.

Se serveste cu frisca dietetica deasupra.

Alte retete recomandate:

Tort tiramisu original

Negrese

Prajitura cu bezea

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...