Sorbetto cu vin alb

Sorbetto este denumirea italiana pentru frantuzescul sorbet, desertul inghetat atat de apreciat. Clasic, sorbetul contine doar fructe, dar italienii l-au imbunatatit cu vin alb sau spuma de albus pentru cremozitate.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g zahar
  • 500 ml apa
  • 250 ml vin alb parfumat
  • sucul de la 1 portocala
  • 2 lamai

Mod de preparare

1. Se pune intr-un vas, la foc potrivit zaharul, vinul si apa.

2. Se amesteca pana cand zaharul este topit in totalitate.

3. Se lasa amestecul sa fiarba 4-5 minute, iar apoi se lasa compozitia la racit.
4. Cand s-a racit complet, se aduga in compozitie sucul de portocala si de lamaie.

5. Se amesteca bine si se pune compozitia la congelat.

6. Se poate umple cu sorbetto jumatati de portocala sau de lamaie, dupa ce s-a eliminat miezul.


Sorbetto cu vin alb se serveste imediat

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca