Sorbetto este denumirea italiana pentru frantuzescul sorbet, desertul inghetat atat de apreciat. Clasic, sorbetul contine doar fructe, dar italienii l-au imbunatatit cu vin alb sau spuma de albus pentru cremozitate.
1. Se pune intr-un vas, la foc potrivit zaharul, vinul si apa.
2. Se amesteca pana cand zaharul este topit in totalitate.
3. Se lasa amestecul sa fiarba 4-5 minute, iar apoi se lasa compozitia la racit.
4. Cand s-a racit complet, se aduga in compozitie sucul de portocala si de lamaie.
5. Se amesteca bine si se pune compozitia la congelat.
6. Se poate umple cu sorbetto jumatati de portocala sau de lamaie, dupa ce s-a eliminat miezul.
Sorbetto cu vin alb se serveste imediat
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa