Vienetta de ciocolata

Inghetata de ciocolata este dintre toate sortimentele de inghetata cea care se bucura de cea mai mare popularitate. Ei bine reteta de mai jos este o

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 340 g de ciocolata (74% cacao) topita
  • 120 g lapte
  • 300 ml lapte concensat
  • 750 g de frisca
  • 500 ml de smanatana
  • 3 linguri de cacao
  • 3 linguri de pralin (alune de padure si zahar ars totul macinat)
  • 50 g coji de gref confiate
  • ciocolat alba pentru placi

Mod de preparare

Inghetata de ciocolata este dintre toate sortimentele de inghetata cea care se bucura de cea mai mare popularitate. Ei bine reteta de mai jos este o varianta imbunatatia a traditionalei forme de ciocolata cu inghetata. Aveam o crema din 340 g ciocolata topita cu 120 g lapte si m-am gandit sa fac inghetata cu ea. Am pus peste crema o cutie de 300 ml de lapte condensat si am lasat sa se topeasca impreuna. Am batut cam 750 g frisca si am amestecat cu crema de ciocolata. Am gustat si am plecat sa mai cumpar niste smantana ptentru frisca, era prea dulce compozitia. Am cumparat o cutie de 500 ml de crema de 15% din care nu se face frisca dar nu vroiam tot una de 35% ca mi se parea prea multa grasime. Am pus cutia un pic la congelator si pe urma am bagat mixerul in ea. Nu s-a intarit ca o frisca dar s-a ingrosat. Am amestecat cu prima compozitie si am impartit totul in 2. Intr-una din compozitii am pus 3 linguri de cacao (pe care le-am amestecat un pic separat cu cateva linguri de crema intai) si am frecat bine cu mixerul, dupa care am adaugat 3 linguri de pralin (alune de padure si zahar ars totul macinat). In cealalta am taiat cam o mana de coji de grefruit confite/glasate. Ciocolata alba topita si se fac placi care se pun la congelator asa ca le-am scos si am asamblat Vienetta si am pus-o la congelator. Azi am gustat-o, e delicioasa iar combinatiile ciocolata plus coji de gref si ciocolata plus pralin sunt nemaipomenit de bune.

Ar merge un pic mai putin dulce (dupa gustul meu) iar placile de ciocolata trebuie sa le fac ceva mai groase data viitoare ca acum le-am intins cam subtirele.


La servire se poate insoti ci frisca sau sos de fructe de padure. Reteta Vienetta de ciocolata a fost propusa de Anat pe forum culinar.ro. Alte retete de inghetata recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chec cu cacao de post

Zilele trecute tot ma uitam pe internet dupa niste retete de dulciuri de post.Cand am vazut pe pagina Laurei Sava acest chec...

Chec cu cacao de post
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca