Cornulete de rahat si nuci

Se pune untul intr-un castron si se freaca timp de 2 minute cu zaharul. Se adauga galbenusul si oul intreg, pe rand, romul, sarea, faina si la urma nu

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 g faina
  • 125 g unt
  • 125 g zahar tos
  • 125 g nuci macinate
  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus
  • 1 lingura de rom
  • 1 varf de cutit de sare
  • 2 lingurite de zahar praf
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 250 g rahat

Mod de preparare

Se pune untul intr-un castron si se freaca timp de 2 minute cu zaharul. Se adauga galbenusul si oul intreg, pe rand, romul, sarea, faina si la urma nucile macinate. Se da la rece o jumatate de ora. Se ia apoi din coca, se intinde o foaie rotunda, se taie in triunghiuri si se ruleaza cu bucatele de rahat. Se coc la foc potrivit in jur de un sfert de ora.
Se trec fierbinti prin zaharul vanilat

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Branza de vaca marinata in ulei de masline si condimente

Am vazut reteta asta pe mai multe site-uri... iar eu am facut o selectie de condimente care noua ne plac si am urmat tehnica...

Branza de vaca marinata in ulei de masline si condimente
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca