Analele istoriei (Prajitura cu nuca)

140g margarina se freaca cu 180g zahar farin. Se adauga 140g nuca macinata si 4 albusuri batute spuma. Se coace intr-o tava unsa si tapetata la 175C

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 140g margarina
  • 400g zahar
  • 70g faina
  • 4 oua
  • 150g nuca macinata
  • 100g unt
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

140g margarina se freaca cu 180g zahar farin.

Se adauga 140g nuca macinata si 4 albusuri batute spuma.

Se coace intr-o tava unsa si tapetata la 175C (foc mediu) si se incearca cu scobitoare cand e gata. Se scoate din cuptor si se stinge cuptorul.

Peste prajitura fierbinte se toarna compozitia: 4 galbenusuri frecate cu 120g zahar.

Se pune in cuptorul stins pana face crusta.

Cand s-a racit, se unge cu crema: 100g zahar, 2 linguri de cacao si 100g unt frecat.

Se presara cu nuca macinata.
Se taie dreptunghiuri subtiri si lungi cam cat degetul.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...