Baba cu rom

Se amesteca cacaua, impreuna cu faina, drojdia, zaharul, sarea si ciocolata rasa marunt. Se amesteca laptele caldut, impreuna cu untul topit si ouale

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 gr faina
  • 100 gr cacao
  • 25 gr drojdie
  • 60 gr zahar praf
  • 240 gr ciocolata de menaj
  • 8 oua
  • 300 ml lapte
  • 200 gr unt
  • sare
  • Pentru sirop:
  • 12 linguri miere
  • 8 linguri apa
  • 16 linguri rom
  • Pentru ornare:
  • frisca
  • cacao
  • fructe proaspete

Mod de preparare

Se amesteca cacaua, impreuna cu faina, drojdia, zaharul, sarea si ciocolata rasa marunt. Se amesteca laptele caldut, impreuna cu untul topit si ouale batute. Se toarna peste amestecul de drojdie si faina si se omogenizeaza bine cu un mixer. Compozitia se toarna intr-o forma mare rotunda de baba sau forme mai mici. Se coace in cuptorul incins, 15-20 de minute. Se lasa apoi la racit. Se fierb separat, ingredientele pentru sirop, apoi se toarna peste prajitura.


Se asaza pe un platou, apoi se orneaza cu frisca batuta, cacao sau fructe de sezon. Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa Prajituri simple Cornulete cu rahat Prajitura snikers

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...