Incindem cuptorul la 175 C(350 f). Punem untul la topit si adaugam 2 linguri de unt topit in tava. amestecam nuca cu 2 linguri zahar si scoritisoara.
Incindem cuptorul la 175 C(350 f).
Punem untul la topit si adaugam 2 linguri de unt topit in tava. amestecam nuca cu 2 linguri zahar si scoritisoara.
Luam 2 foi si le asezam cu grija in tava pentru ca stiti ca se pot rupe foarte repede,le ungem cu unt si apoi urmam acelasi procedeu pina epuizam jumatate de pachet.
Dupa ce am terminat de asezat jumatate din foi punem umplutura de nuca si nivelam sa fie egala.a
Apoi incepem acelasi procedeu ca si la inceput,cite 2 foi si le ungem bine cu unt.
Cind am terminat cu un cutit foarte ascutit o taiem in romburi sau patrate cum doriti,si turnam untul ramas peste ea.
O punem in cuptorul incins pentru 40-50 de minute pina se rumeneste.
Intre timp facem un sirop din apa,zahar miere,si apa de trandafir,si -l fierbem pentru 20 de minute pina se ingroasa.
Scoatem baclavaua de la cuptor si imediat punem sosul peste ea.
Se serveste dupa ce s-a racit.
Reteta Baclava a fost propusa de sarah_nc pe forum culinar.ro
Alte retete cu nuca gasiti aici:
Melcisori cu nuca (de post),
Chec cu cacao si nuca,
Cozonac fara drojdie cu crema de nuca
Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti