Reteta de baclava este originala din Turcia. Pentru a prepara reteta de baclava sunt necesare urmatoarele ingrediente: foaie strudel, unt, nuci, zahar, scortisoara pisata.
Nucile pisate se amesteca cu zaharul pisat si scortisoara. Se taie din foaia de strudel bucati de marimea tavii de copt. Se unge tava cu unt si se aseaza trei foi (bucati taiate) una peste alta, apoi se stropesc cu unt si se mai aseaza trei foi una peste alta, din nou se stropesc cu unt si se mai aseaza trei foi si se unge cu unt.
Peste aceste noua foi se pune umplutura (in strat de 1 cm), iar peste umplutura alte noua foi asezate si unse la fel ca foile de sub umplutura. Ultima foaie se unge bine cu unt, apoi cu un cutit bine ascutit si muiat mereu in unt se taie patrate nu prea mari si se da la cuptor.
Cand placinta este aproape coapta, se toarna peste ea siropul si se lasa din nou la cuptor pana este gata. Se scoate fiecare patrat si se asaza pe farfurie.
Se serveste calduta.
Alte retete recomandate:
Baclava cu alune si smochine
Baclava turceasca
Baclava cu mere
Când vine vorba de post, cu toții ne gândim la restricții. Da, așa este, însă dulciurile nu...
Pernite cu piersici la slow cooker Crock-PotGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa