Baclava

Reteta de baclava este originala din Turcia. Pentru a prepara reteta de baclava sunt necesare urmatoarele ingrediente: foaie strudel, unt, nuci, zahar, scortisoara pisata.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • foaie de strudel
  • unt pentru forma.
  • Umplutura:
  • 400 g nuci pisate
  • 300 g zahar pisat
  • o lingurita scortisoara pisata
  • 2 linguri unt incalzit
  • sirop potrivit de gros din 300 g zahar.

Mod de preparare

Nucile pisate se amesteca cu zaharul pisat si scortisoara. Se taie din foaia de strudel bucati de marimea tavii de copt. Se unge tava cu unt si se aseaza trei foi (bucati taiate) una peste alta, apoi se stropesc cu unt si se mai aseaza trei foi una peste alta, din nou se stropesc cu unt si se mai aseaza trei foi si se unge cu unt.

Peste aceste noua foi se pune umplutura (in strat de 1 cm), iar peste umplutura alte noua foi asezate si unse la fel ca foile de sub umplutura. Ultima foaie se unge bine cu unt, apoi cu un cutit bine ascutit si muiat mereu in unt se taie patrate nu prea mari si se da la cuptor.

Cand pla­cinta este aproape coapta, se toarna peste ea siropul si se lasa din nou la cuptor pana este gata. Se scoate fiecare patrat si se asaza pe farfurie.


Se serveste calduta.

Alte retete recomandate:

Baclava cu alune si smochine

Baclava turceasca

Baclava cu mere

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caise

O prajitura aerata cu o aroma intensa de vanilie si usor acrisoara, o prajitura racoroasa si nu foarte dulce.

Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caise
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca