Baclava cu multa nuca

Baclavaus cu multa nuca este o reteta de prajitura cu nuca foarte simplu de facut. Baclavaua este foarte dulce si insiropata, de aceea nuca se potriveste perfect.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta (14 foi)
  • 150 g ulei
  • 400 g nuci macinate
  • 30 g zahar
  • 400 ml apa
  • esenta de rom sau de vanilie (cum preferati)

Mod de preparare

Ungem tava cu ulei si impartim cantitatea de foi in doua.
Prima parte de foi le punem pe rand in tava una cate una si le ungem cu pensula cu ulei. Cand le-am terminat pe primele 7 adaugam pe toata suprafata nuca si continuam cu restul foilor unse individual.
Se da la cuptor pentru circa 30 minute.
Intre timp facem un sirop din apa, zahar si esenta.
Scoatem tava din cuptor, turnam siropul si apoi acoperim cu un prosop pana a doua zi.

Cu Philips Multicooker poti incalzi orice fel de mancare, cu ajutorul butonului "REHEAT", cand timpul de incalzire se incheie, functia "KEEP WARM" pastreaza mancarea calda in continuare.


Servim baclavaua cu nuca a doua zi.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine

Reteta de preparare a papanasilor  Toata lumea se bucura cand fac papanasi. Din aceste ingrediente iti vor iesi 4...

Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii