Batoane de ciocolata cu cafea

Se pune la fiert o jumatate de pahar de apa. Cand clocoteste, se adauga cafeaua, se lasa sa fiarba, la foc mic, timp de 5 minute, dupa care se filtrea

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingura rasa de cafea solubila
  • 1 pahar frisca lichida
  • 4 albusuri
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare

Se pune la fiert o jumatate de pahar de apa. Cand clocoteste, se adauga cafeaua, se lasa sa fiarba, la foc mic, timp de 5 minute, dupa care se filtreaza. Intr-o oala, se pune cafeaua, se adauga ciocolata taiata bucatele mici si se incalzeste, la foc mic, pana cand se topeste ciocolata. Se lasa la racit. Se bate frisca si se adauga peste ciocolata. Separat, se bat spuma albusurile, se adauga zaharul. Se combina cele doua compozitii (se incorporeaza treptat, cu ajutorul unei spatule). Amestecul obtinut se toarna in forme de inox sau paharele de tuica si se dau la frigider, cel putin 3 ore, inainte de a fi servite.
Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa

Chec pufos

Galuste cu prune

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

Andra Mihail ne împărtășește rețeta de branzoaice sărate, prăjite în baie de ulei, așa cum se fac...

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise