Bavareza cu ceai verde (de post)

Laptele, fructoza, sarea si gelatina se amesteca intr-o craticioara si se pun pe foc potrivit, amestecand continuu. Cand aproape sa dea in clocot se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Portie pentru 2-3 persoane:
  • 350ml lapte de soia
  • 20g fructoza (sau 30g zahar)
  • 5g gelatina vegetala (agar)
  • un praf de sare
  • 1 lingura rasa pudra de ceai verde
  • 1 lingurita amidon + 1 lingura apa
  • sirop - optional:
  • 1/2 lingurita ceai verde
  • 15g fructoza (sau 20g zahar)
  • 1 lingurita amidon
  • 50ml apa

Mod de preparare

Laptele, fructoza, sarea si gelatina se amesteca intr-o craticioara si se pun pe foc potrivit, amestecand continuu.

Cand aproape sa dea in clocot se da putin deoparte; se dizolva amidonul in apa si se adauga peste amestecul de lapte.

Se readuce pe foc, dar mic si se tine cam 2-3 min., amestecand continuu.

Se inchide focul, se iau cateva linguri din acest amestec si se dizolva in el praful de ceai verde; se toarna peste restul ramas in craticioara si se omogenizeaza.

Se trece prin sita, se toarna in forme. Dupa ce s-a racit se da la frigider pt. 1-2 ore pana se intareste.

Eu am avut niste forme cu "model"asa ca am facut si un sirop ca sa umplu "modelul".

Toate in afara de apa se amesteca bine. Se toarna si apa treptat, amestecand. Se pune pe foc mic-potrivit si se tine pana se leaga. Se lasa sa se raceasca. Se decoreaza cu el bavareza (mai ales cui ii place mai dulce).
Pofta buna!

Reteta Bavareza cu ceai verde (de post) propusa de CristinaK

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...