Biscuit cu ciocolata si alune de padure

Alunele se coc 3-4 min. la 200 C. Se pun intr-un prosop si se freaca pentru a se curata de coaja, apoi se toaca marunt. Galbenusele se mixeaza cu zaha

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 galbenuse
  • 40 g zahar
  • 30 g faina
  • 10 g cacao
  • 2 albuse
  • 20 g zahar
  • 30 g unt
  • 25 g alune

Mod de preparare

Alunele se coc 3-4 min. la 200 C. Se pun intr-un prosop si se freaca pentru a se curata de coaja, apoi se toaca marunt. Galbenusele se mixeaza cu zaharul (40 g).

Se adauga untul topit. Apoi faina amestecata cu cacao, cernute in prealabil.Se amesteca si alunele in compozitie. Albusele se bat spuma cu putin suc de lamaie (eu am folosit - cum fac de obicei - 1/8 de lingurita crema tartar pentru 1 albus).

Apoi se adauga peste compozitie, amestecand usor.

Compozitia se toarna in tava unsa si tapetata, sau folositi hartie de copt.

Se coace pentru 14-15 min in cuptorul preincalzit la 200 C. Dupa ce s-a copt si racit se indreapta usor marginile.

Reteta propusa de : Daneza13

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!