Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se dau prin masina de tocat, la fel si rahatul. Intr-un

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g biscuiti obisnuiti
  • 500 g rahat
  • o cana nuci macinate
  • 2 fiole esenta de rom
  • 100g unt sau margarina
  • 4-5 linguri cacao
  • o cana zahar
  • o cana apa
  • 200 g nuca de cocos
  • visine din visinata

Mod de preparare

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se dau prin masina de tocat, la fel si rahatul. Intr-un bol se pun biscuitii, rahatul, margarina, nucile, esenta de rom si peste ele se toarna siropul. Se amesteca bine. Rezulta o pasta groasa. Daca e prea moale mai punem biscuiti, daca e prea legata mai punem sirop. Se ia cate putin din aceasta pasta si se formeaza mici bombite in mijlocul carora punem cate o visina.

Le dam apoi prin nuca de cocos.


La mijloc, daca nu avem visine, putem pune o aluna. Ies la fel de bune! Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights

Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...