Branzoaice delicioase

Daca vrei sa mananci dulciuri gustoase, alege branzoaicele dintre retetele de prajituri. Aceasta reteta este foarte delicioasa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 400 gr faina
  • 2 oua
  • 3 linguri margarina (sau ulei)
  • 1 pahar cu lapte
  • 50 gr. drojdie
  • 2 linguri zahar
  • un pic de sare
  • Umplutura:
  • 250 gr. branza dulce de vaca
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1 lingura gris
  • coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Daca vrei sa mananci dulciuri gustoase, alege branzoaicele dintre retetele de prajituri. Aceasta reteta este foarte delicioasa. Se face o maia din lapte caldut, zahar si drojdie care se amesteca cu faina pana se obtine o compozitie de consistenta smantanei. Se presara faina si se pune la cald sa creasca. Se amesteca restul ingredientelor pentru aluat (fara margarina) cu maiaua, si se framanta pana se dezlipeste de pe vas, apoi se adauga margarina topita (sau uleiul), framantand in continuare, si se lasa iar la crescut (putin). Intre timp se prepara umplutura: se paseaza branza cu o furculita, se amesteca cu grisul, zaharul, coaja de lamaie, galbenusurile, si la urma se adauga albusurile batute spuma. Din aluatul crescut se intinde o foaie groasa cam de jumate de centimetru, si se taie in patrate. Se pune umplutura in mijlocul fiecarui patrat si se uneste la mijloc cele 4 colturi. Se aseaza fiecare branzoaica intr-o tava unsa cu ulei si se lasa la cald sa creasca. Se ung branzoaicele cu ou batut si se coc la foc mic.


Se servesc calde sau reci!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Fursecuri cu cacao si banane

Mos Nicolae trebuia asteptat asa cum se cuvine si eu zic ca aceste fursecuri au fost categoric pe placul lui :)

Fursecuri cu cacao si banane
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca