Briose cu banane

Briosele cu banane vesele si colorate au o aroma delicata. Aceasta reteta de briose este perfecta pentru o petrecere sau pentru cei mici.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 120g de unt la temperatura camerei
  • 200g zahăr
  • 2 ouă
  • 250g făină
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 80g de nuci marunţite
  • 3 banane

Mod de preparare

Se încinge cuptorul la 180C. Untul şi zahărul se bat împreună până se obţine o consistenţă cremoasă. Treptat, se încorporeaza în amestec cele două ouă. Într-un bol separat se amestecă făina, sarea şi bicarbonatul de sodiu. Se pasează cele trei banane până se obţine un piure. Făina se încorporează în amestecul de zahăr, unt şi ou. Se adaugă nucile şi bananele şi se mixează până se obţine un aluat omogen. Se aşază hârtii speciale in tava de briose si se toarnă compoziţia în hartiile de brioşe.
Se dau brioşele la cuptor timp de 30 de minute, până sunt crescute şi aurii. Se poţ testa cu o scobitoare – dacă aceasta iese curată, brioşele sunt coapte.
Se scot pe un grilaj iar cand sunt racite se pot decora cu fondant sau pot sa fie lasate asa simple. Eu le-am decorat cu margarete din fondant.

Produsul preferat de pe site-ul http://shabbychicshop.ro/ este http://shabbychicshop.ro/panseluta-easy-life/119-set-ceai-1-persoana-panseluta-easy-life.html


Briosele cu banane se servesc dupa ce s-au racit.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...