Briose cu budinca de vanilie

Briose cu budinca de vanilie este o reteta de briose absolut delicioasa! Sunt pufoase si moi, perfecte de a fi servite langa o cana cu ceai aromat.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru briose:
  • 3 oua
  • 120 gr iaurt
  • 90 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • 1 lingura cacao
  • 130-140 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Budinca:
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 450 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura unt
  • floricele din ciocolata pentru decor

Mod de preparare

Briosele:
Intr-un bol mixam ouale impreuna cu zaharul, pe care il punem treptat, pana devin spuma.
Adaugam si uleiul in fir subtire mixand la viteza mica, apoi iaurtul.
Incorporam praful de copt, cacaoa pe care o trecem prin sita si faina.
La final aromatizam compozitia cu esenta de rom.
Pregatim niste forme de briose din silicon ( sau tava de briose) si le umplem pe 3/4 cu compozitia pregatita mai sus.
Le asezam intr-o tava si le introducem in cuptor.
Temperatura trebuie sa fie potrivita si le lasam pana sunt bine coapte, cam 25-30 de minute. Facem testul cu scobitoarea pentru orice eventualitate!
Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.
Le scoatem din forme, apoi cu ajutorul unei lingurite le facem cate o scobitura.

Budinca:
Intr-un vas amestecam zaharul, praful de budinca si cateva linguri de lapte. Invartim bine cu un tel sa nu se formeze cocoloase.
Restul de lapte il punem la fiert si cand da in clocot turnam amestecul de budinca.
Dam focul la minim si lasam sa se ingroase.
Tragem budinca de pe foc si adaugam untul.
Amestecam usor cu telul si lasam 5 minute sa se racoreasca.
Umplem un pos cu budinca si cu ajutorul sau umplem gaurile ce le-am format la briose.
Le decoram cu floricele din ciocolata.
Sa aveti pofta!

Cele doua functii ale aparatului Philips Multicooker:
1.Vasul de 2 mm grosime conduce căldura uniform şi previne arderea mâncării.
2.Datorită cronometrului pentru presetare de până la 24 de ore, eşti liberă să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine.


Briosele cu budinca de vanilie sunt minunate atat calde cat si reci.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Smoothie cu fructe de padure si iaurt cremos

Ador aceste combinatii, iar Blend Active Pro de la Breville ma ajuta sa le prepar rapid. Si in plus, pot sa le iau cu...

Smoothie cu fructe de padure si iaurt cremos
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca