Briose cu cacao

Se bat ouale cu zaharul, pana can acesta se topeste de tot. Adaugam uleiul putin cate putin, iaurtul, sucul si coaja de lamaie, faina cernuta cu prafu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 200 ml ulei
  • 300 gr iaurt
  • 400 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • coaja si sucul de la o lamaie

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul, pana can acesta se topeste de tot. Adaugam uleiul putin cate putin, iaurtul, sucul si coaja de lamaie, faina cernuta cu praful de copt si sarea.Se amesteca bine pana se incorporeaza toata faina. Se imarte compozitia in doua parti. Intr-una din ele se adauga cacaoa si se mesteca bine.

Se ung cu unt sau ulei formele de briose si se toarna simultan din compozitii. Se da la cuptorul incins, la foc mediu.

Cand sunt gata se lasa briosele 10 minute sa se raceasca, apoi se scot din forme.


Se pudreaza cu zahar vanilat.

Alte retete de briose recomandate:

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!