Briose cu cafea si alune

Briose cu cafea si alune sau muffins cum le spun americanii sunt intre cele mai populare deserturi de peste ocean. Pentru a pregati aceasta prajitura aveti nevoie de cacao, faina, alune nesarate si zahar.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • •3 oua
  • •150 g zahar
  • •100 g unt
  • •100 ml smantana
  • •esenta de rom
  • •1 lingurita ness
  • •2 linguri cafea macinata
  • •3 lingurite cacao
  • •2 linguri alune macinate fin
  • •1 praf de copt
  • •200 g faina
  • Pentru decor:
  • •100 g alune fara sare
  • •50 g ciocolata

Mod de preparare

Batem ouale intregi cu zaharul. Adaugam smantana, esenta, untul topit si restul ingredientelor uscate (amestecatem bine inainte). Punem compozitia in formele de briose cu ajutorul unui pos.Deasupra repartizam alunele maruntite. Incingem bine cuptorul si coacem briosele 25-30 minute. Le scoatem din forme dupa ce se racesc si le decoram cu ciocolata topita.


Se pot servi si cu o inghetata de vanilie. La o cafea ori la o ceasca de ceai sunt ideale. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights
Alte retete recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Felii de ciocolata

O prajitura ciocolatoasa, fabuloasa!

Felii de ciocolata
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii