Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu visine si mac sunt necesare urmatoarele ingrediente: mac, compot de visine, unt, vanilie, oua, faina, praf de copt, lamaie, scortisoara, ciocolata, frisca.
Incalzeste cuptorul la 200 de grade C. Tapeteaza formele de briose cu hartie de copt. Amesteca faina cu praful de copt, macul macinat si scortisoara. Bate spuma untul cu zaharul si aroma de vanilie, apoi adauga ouale unul cate unul.
Adauga la aluat amestecul cu faina, razuieste coaja de lamaie si adauga putin lapte. Adauga la aluat visinele si toarna totul in forme. Pune la copt 20 de minute.
Topeste ciocolata alba rupta in bucati la abur, impreuna cu untul si frisca, ia amestecul de pe foc si adauga zaharul pudra. Omogenizeaza amestecul si dupa ce se raceste toarna-l deasupra brioselor.
Pot fi servite imediat.
Alte retete recomandate:
Briose umplute cu budinca
Briose Panettone
Briose cu ciocolata si nuci
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa