Briose ghivece de primavara

Briosele cu mere si fulgi de ciocolata ornate cu crema de unt si flori din pasta de zahar sunt adevarate ghivece de primavara in farfurie. Reteta de briose este foarte usor de facut!

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente briose:
  • 2 oua
  • 150g zahar
  • 2 plicuri de vanilie
  • un pic de sare
  • 75 ml ulei
  • 250ml iaurt
  • 50 ml lapte sau frisca nebatuta
  • ½ pliculet de praf de copt
  • 30g faina
  • 2 mere mari.
  • Crema de unt:
  • unt si zahar in parti egale

Mod de preparare

Ouale se pun in bol alaturi de zaharul vanilat si zaharul cristal (eu am avut zahar pudra) si se freaca pana rezulta o spuma, apoi se adauga uleiul, iaurtul si se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Iar la final se adauga si merele taiate cubulete.

Se incinge cuptorul la 180-190 de grade, se aseaza hartia de muffin in tavite, se pune aluatul de mai sus in forme si se da la cuptor pentru 15-20 de minute.

Untul se mixeaza bine bine cu zaharul pana devine spumos, se adauga colorant verde si se pune in posul cu care se vor orna briosele racite.


Briosele ghivece de primavara sunt vesele si aduc prospetime prin aspect, la fel ca si primavara.

Reteta propusa de Irenke pe forum culinar.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta cu o gutuie, doua mere si patru pere

Ca doar nu era sa le las sa se strice, pe ele fructele, mai ales ca se si imprietenisera chiar foarte bine.....si de ce nu sa...

Desert placinta cu o gutuie, doua mere si patru pere
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca