Briosele cu mere si fulgi de ciocolata ornate cu crema de unt si flori din pasta de zahar sunt adevarate ghivece de primavara in farfurie. Reteta de briose este foarte usor de facut!
Ouale se pun in bol alaturi de zaharul vanilat si zaharul cristal (eu am avut zahar pudra) si se freaca pana rezulta o spuma, apoi se adauga uleiul, iaurtul si se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Iar la final se adauga si merele taiate cubulete.
Se incinge cuptorul la 180-190 de grade, se aseaza hartia de muffin in tavite, se pune aluatul de mai sus in forme si se da la cuptor pentru 15-20 de minute.
Untul se mixeaza bine bine cu zaharul pana devine spumos, se adauga colorant verde si se pune in posul cu care se vor orna briosele racite.
Briosele ghivece de primavara sunt vesele si aduc prospetime prin aspect, la fel ca si primavara.
Reteta propusa de Irenke pe forum culinar.
Cand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti