Briosele cu mere si fulgi de ciocolata ornate cu crema de unt si flori din pasta de zahar sunt adevarate ghivece de primavara in farfurie. Reteta de briose este foarte usor de facut!
Ouale se pun in bol alaturi de zaharul vanilat si zaharul cristal (eu am avut zahar pudra) si se freaca pana rezulta o spuma, apoi se adauga uleiul, iaurtul si se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Iar la final se adauga si merele taiate cubulete.
Se incinge cuptorul la 180-190 de grade, se aseaza hartia de muffin in tavite, se pune aluatul de mai sus in forme si se da la cuptor pentru 15-20 de minute.
Untul se mixeaza bine bine cu zaharul pana devine spumos, se adauga colorant verde si se pune in posul cu care se vor orna briosele racite.
Briosele ghivece de primavara sunt vesele si aduc prospetime prin aspect, la fel ca si primavara.
Reteta propusa de Irenke pe forum culinar.
Ca doar nu era sa le las sa se strice, pe ele fructele, mai ales ca se si imprietenisera chiar foarte bine.....si de ce nu sa...
Desert placinta cu o gutuie, doua mere si patru pereOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj