Brownies cu branza si glazura

1. Brownies Untul si ciocolata se topesc la micro, apoi se pune ness-ul si brandy-ul (lapte in cazul meu). Ouale se bat spuma cu zaharul. Se amestec

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente brownies: 240 g ciocolata amaruie
  • 120 g unt
  • 1/2 lingurita ness cafe
  • 50 ml brandy (eu am pus lapte cu esenta de rom)
  • 3 oua
  • 3/4 pahar cu zahar
  • 80 g faina
  • 5 gr praf de copt
  • Ingrediente crema de branza: 200 g branza (eu am pus 9%)
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • zahar vanilat sau esenta de vanile
  • coaja de lamaie (eu am adaugat
  • pt ca imi place mult)
  • 50 g praf de budinca de vanilie
  • 1 cutie de smantana acra 15%-200 ml
  • Glazura: 100 g smantana dulce pt frisca
  • 100 g ciocolata
  • migdale prajite

Mod de preparare

1. Brownies

Untul si ciocolata se topesc la micro, apoi se pune ness-ul si brandy-ul (lapte in cazul meu).

Ouale se bat spuma cu zaharul.

Se amesteca cele doua compozitii,dupa care se pune faina si praful de copt.

Se pune intr-o tava mica de dimensiuni, ca sa iasa mai inalta

Se coace la 170 grade, timp de 30 minute (cuptorul trebuie sa fie preincalzit).

Apoi se scoate si se lasa sa se racoreasca un pic, dupa care se pune crema de branza.

2. Crema de branza

Se amesteca toate ingredientele- praful de budinca se pune la final.

Se pune peste brownies si se coace la 160 de grade 30 minute.

Se scoate,se lasa sa se raceasca si apoi se pune la frigider.

Dupa cateva ore se pune glazura de ciocolata (se topeste la micro ciocolata impreuna cu smantana dulce) si migdalele prajite.


Pofta buna!

Reteta Brownies cu branza si glazura a fost propusa de Alis pe forum culinar.ro

Alte retete de prajituri cu ciocolata: Negresa cu banane

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...