Butterkuhen/Prajitura cu unt

1. Mixati toate ingredientele, ca sa obtineti un amestec omogen. Varsati amestecul intr-o tava (prevedeti o tava mai mare, caci creste) si puneti la c

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pahar /cana
  • 250 gr. de smantana (crème fraiche)
  • 1 pahar/cana (mai gol) de zahar
  • 2 pahare/cani de faina
  • 4 oua intregi
  • 1 plic de vanillina
  • 1 plic d praf de copt
  • 1 varf de sare
  • migdale
  • esenta de lamaie (eu am pus coaja rasa)
  • Ingrediente pentru *siropul untos*: 125 gr unt
  • 1 pahar de zahar

Mod de preparare

1. Mixati toate ingredientele, ca sa obtineti un amestec omogen.

Varsati amestecul intr-o tava (prevedeti o tava mai mare, caci creste) si puneti la cuptor pentru 10 min la 200 °C.

2. Intretimp fierbeti la foc mic 125 gr unt, un pahar de zahar si 4 linguri de lapte, dupa ce s-a amestecat bine totul, si au trecut cele 10 min, scoateti din cuptor tava.

3. Varsati cu lingura amestecul de unt/zahar/lapte, si presarati cu migdale/amande lamele sau bucati( eu aveam mai grosolane). Deci am repus totul 10 min la cuptor si gata.
Pofta buna!

Reteta Butterkuhen/Prajitura cu unt a fost propusa de stella pe forum culinar.ro

Alte retete cu unt gasiti aici:

Rulada cu unt si cascaval ,

Chec cu unt si cacao ,

Crema de unt cu lapte .

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!