Caciuli rusesti

Caciulile rusesti sunt niste prajituri de casa absolut delicioase, cu crema fina si 2 tipuri de blat, unul vanilat si unul cu cacao. Invelite in nuca de cocos si glazurate, caciulile rusesti sunt si foarte aspectuoase!

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt. blaturi avem nevoie de:
  • 4 ouă;
  • 200 gr. zahăr;
  • 100 ml. ulei;
  • 100 ml. apă fierbinte;
  • 250 gr. făină;
  • 1 praf de copt;
  • 1.5 lg. cacao.
  •  
  • Pt. cremă (în rețeta originală se fierbea doar o budincă de vanilie cu zahăr și lapte
  • apoi se adauga untului spumat
  • însă eu
  • am modificat crema după gusturile mele):
  • 1 plic budincă de vanilie (sau 2 lg. amidon);
  • 2 ouă;
  • 4 lg. zahăr;
  • 350 ml. lapte;
  • 1 ciocolată albă;
  • esență de vanilie;
  • 200 gr. unt.
  •  
  • Pt. glazură și decor:
  • 100 gr. ciocolată cu lapte;
  • 2 lg. ulei;
  • aprox. 100 gr. nucă de cocos.
  •  

Mod de preparare

Pt. blat se separă gălbenușurile de albușuri. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până se albesc, apoi se adaugă uleiul și apa și se amestecă bine.

Se adaugă făina și praful de copt (cernute) și se amestecă. Albușurile se bat spumă tare și se încorporează în compoziția de gălbenușuri, amestecând ușor.

Jumătate din compoziția rezultată se toarnă în tava (36 x 24 cm.) tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit la 180⁰C pt. cca. 20 min. (până trece testul scobitorii). În compoziția rămasă se adaugă cacaoa și se amestecă ușor.

Din blaturi se decupează cerculețe (de preferat cât sunt calde).

 

Pt. cremă budinca se amestecă cu zahărul și ouăle, apoi se adaugă laptele și se pune pe baie de aburi, amestecând continuu până ce crema se îngroașă, apoi se adaugă esența de vanilie.

Ciocolata se rade, se adaugă peste crema fierbinte și se amestecă, obținându-se o cremă mătăsoasă care se lasă la răcit. Untul (la temperatura camerei) se freacă spumă (cu mixerul), apoi i se adaugă câte o lingură de cremă până când se încorporează toată.


Pe un cerculeț maro se întinde cremă, deasupra i se pune cerculețul alb, marginile se ung cu cremă, apoi se tăvălesc prin cocos.

Pt. glazură ciocolata se pune pe baie de aburi cu uleiul și se amestecă până când se topește, apoi se pune cu grijă (cu o linguriță) deasupra fiecărui tortuleț.

Reteta de caciuli rusesti a fost propusa de Georgy-anna pe forum culinar.




Pastrati caciulile rusesti la rece si serviti-le dupa ce au stat la temperatura camerei 10 minute.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii