Cataif cu fistic

Cataiful este un desert oriental delicios care poate facut cu nuca, mere, fistic ... Este o prajitura ce poate fi facuta si de post.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr. taitei cataif
  • 130 gr. unt (margarina)
  • 50 gr. fistic macinat ( sau nuci)
  • pt sirop
  • 1 pahar apa
  • 1 pahar zahar
  • 1 lingura zeama lamaie

Mod de preparare

Cataiful este un desert foarte aroma, insiropat si se prepara foarte usor.

Sfaramati taitetii de cataif intr-un bol. Adaugati margarina topita si amestecati bine.

Ungeti o tava pentru cuptor cu unt.

Asezati un strat de taitei, iar deasupra un strat de fistic maruntit foarte bine (nesarat).

Apoi mai asezati un strat de taitei.

Faceti siropul din apa, zahar si lamaie, dupa care turnati-l peste tot in tava.

Dati tava la cuptor pentru 15 minute la 175 de grade, pana se rumeneste putin deasupra.

Scos de la cuptor se mai presara deasupa un strat de fistic.

Cataiful cu fistic se lasa la racit dupa care poate fi servit.

Reteta propusa de Poca pe forum culinar.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa