Cataif cu fistic

Cataiful este un desert oriental delicios care poate facut cu nuca, mere, fistic ... Este o prajitura ce poate fi facuta si de post.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr. taitei cataif
  • 130 gr. unt (margarina)
  • 50 gr. fistic macinat ( sau nuci)
  • pt sirop
  • 1 pahar apa
  • 1 pahar zahar
  • 1 lingura zeama lamaie

Mod de preparare

Cataiful este un desert foarte aroma, insiropat si se prepara foarte usor.

Sfaramati taitetii de cataif intr-un bol. Adaugati margarina topita si amestecati bine.

Ungeti o tava pentru cuptor cu unt.

Asezati un strat de taitei, iar deasupra un strat de fistic maruntit foarte bine (nesarat).

Apoi mai asezati un strat de taitei.

Faceti siropul din apa, zahar si lamaie, dupa care turnati-l peste tot in tava.

Dati tava la cuptor pentru 15 minute la 175 de grade, pana se rumeneste putin deasupra.

Scos de la cuptor se mai presara deasupa un strat de fistic.

Cataiful cu fistic se lasa la racit dupa care poate fi servit.

Reteta propusa de Poca pe forum culinar.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert poale-n brau

Prima data cand le-am facut, mega bune, am facut dupa reteta Jamilei Reteta romaneasca

Desert poale-n brau
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca