Intr-un castron punem faina, 130 gr unt, zaharul vanilat, praful de copt, 100 gr zahar , sarea, si cele 2 oua si incepem sa framantam si sa strangem a
Intr-un castron punem faina, 130 gr unt, zaharul vanilat, praful de copt, 100 gr zahar , sarea, si cele 2 oua si incepem sa framantam si sa strangem aluatul de gat, apoi invelim aluatul intr-o folie si-l bagam la frigider pentru 30 de minute.
Dupa ce bagam aluatul la rece, trecem la pasul urmator: tocam nucile.
Daca le aveti maruntite, bravo! eu nu le-am avut suficient de maruntite, asa ca , pentru ca trebuiau sa fie bucatile mai mici un pic, m-a lovit urmatoarea idee: le-am pus pe un tocator si am inceput sa le lovesc cu ciocanul de snitele, am bagat nucile intr-o punga, ca sa nu-mi mai sara-n ochi.
Daca s-au scurs alea 30 de min., scoatem aluatul din frigider si facem din el o foaie pe care o intindem pe fundul unei tavi potrivite ( tava, unsa, si pieptanata cu faina, evident).
Eu nu am putut sa intind foaie, asa ca am pus bila de aluat direct in tava, si dupa aia am batatorit-o voiniceste cu degetele.
O ungem cu dulceata (eu am pus de caise, dar se poate pune de care dulceata vrem), dupa aceea, rasturnam toata nuca peste aluat si nivelam.
si dupa 30-35 de minute era gata !
Pofta buna!
Reteta Ceva cu nuca a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro
Alte retete cu nuca gasiti aici:
Desert Amarena,
Tort cu nuca,
Rulada cu nuca si ciocolata
Banala mămăligă este un aliment foarte gustos şi sănătos, nutriţioniştii numind mălaiul "prietenul intestinului...
Mămăligă (reţeta de bază)Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura