Ceva cu nuca

Intr-un castron punem faina, 130 gr unt, zaharul vanilat, praful de copt, 100 gr zahar , sarea, si cele 2 oua si incepem sa framantam si sa strangem a

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 1 cana zahar
  • 300 gr margarina ( dar data viitoare cand mai fac voi pune 250)
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 2 oua
  • 300 gr nuca macinata
  • dulceata
  • un varf cutit de sare

Mod de preparare

Intr-un castron punem faina, 130 gr unt, zaharul vanilat, praful de copt, 100 gr zahar , sarea, si cele 2 oua si incepem sa framantam si sa strangem aluatul de gat, apoi invelim aluatul intr-o folie si-l bagam la frigider pentru 30 de minute.

Dupa ce bagam aluatul la rece, trecem la pasul urmator: tocam nucile.

Daca le aveti maruntite, bravo! eu nu le-am avut suficient de maruntite, asa ca , pentru ca trebuiau sa fie bucatile mai mici un pic, m-a lovit urmatoarea idee: le-am pus pe un tocator si am inceput sa le lovesc cu ciocanul de snitele, am bagat nucile intr-o punga, ca sa nu-mi mai sara-n ochi.

Daca s-au scurs alea 30 de min., scoatem aluatul din frigider si facem din el o foaie pe care o intindem pe fundul unei tavi potrivite ( tava, unsa, si pieptanata cu faina, evident).

Eu nu am putut sa intind foaie, asa ca am pus bila de aluat direct in tava, si dupa aia am batatorit-o voiniceste cu degetele.

O ungem cu dulceata (eu am pus de caise, dar se poate pune de care dulceata vrem), dupa aceea, rasturnam toata nuca peste aluat si nivelam.

si dupa 30-35 de minute era gata !
Pofta buna!

Reteta Ceva cu nuca a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro

Alte retete cu nuca gasiti aici:

Desert Amarena,

Tort cu nuca,

Rulada cu nuca si ciocolata

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Sarmale in oala de lut pregatite in cuptor vechi pe lemne

Sarmalele de fata sunt facute dupa o tehnologie veche. Dupa parerea mea sunt cele mai bune sarmale preparate astfel. Din...

Sarmale in oala de lut pregatite in cuptor vechi pe lemne
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii