Chec cu rahat si nuci

Pentru checul cu rahat si nuci se freaca ouale cu zaharul pana ce volumul creste simtitor. Se adauga treptat uleiul si laptele, bicarbonatul proaspat cernut si faina.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 280 g faina
  • 200 g zahar
  • 150 g ulei
  • 150 g lapte
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 4 — 5 bucati rahat
  • 1 pahar nuci amestecate cu stafide
  • coaja de portocale din dulceata
  • unt pentru uns forma.

Mod de preparare

Pentru checul cu rahat si nuci se freaca ouale cu zaharul pana ce volumul creste simtitor. Se adauga treptat uleiul si laptele, bicarbonatul proaspat cernut si faina, iar la sfarsit nuca si stafidele. Se unge forma cu unt si se presara faina. Se toarna o parte din compozitie, se asaza bucatile de rahat (dupa ce au fost facute mici suluri cu mana), se toarna restul de compozitiie. Checul se coace circa o ora la foc potrivit.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...