Se freaca marmelada cu apa pana se face ca o crema. Cand pasta este moale se adauga uleiul, romul, fructele (stafidele se tin la macerat cu rom) trecu
Se freaca marmelada cu apa pana se face ca o crema. Cand pasta este moale se adauga uleiul, romul, fructele (stafidele se tin la macerat cu rom) trecute prin faina. Se tapeteaza o forma dreptunghiulara de cozonac cu ulei si faina in care se toarna compozitia.
Se incearca cu un pai daca este gata si catre sfarsit , daca este nevoie se acopera cu o hartie. Cand este coapta se rastoarna si dupa ce s-a racit de tot , de preferinta a doua zi , se taie feli.
Pofta buna!
Reteta Chec de marmelada a fost propusa de Higeia pe forum culinar.ro
Alte retete de dulciuri de post gasiti aici:
Cornuri cu dulceata (de post),
Mucenici de post,
Mucenici muntenesti (de post)
Noh, se pare că, an de an în această perioadă a anului, mă/ne împrietenim cu chefalul în diverse...
Chefal pe pat de lamaiePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura