Chec de marmelada

Se freaca marmelada cu apa pana se face ca o crema. Cand pasta este moale se adauga uleiul, romul, fructele (stafidele se tin la macerat cu rom) trecu

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500gr. marmelada ( preferabil din comert )
  • 2 linguri apa
  • 2-3 linguri ulei
  • 220 gr. faina
  • 2 lingurite rase praf copt ( bicarbonat )
  • 2 linguri rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 150 gr. nuci taiate cu cutitul
  • 2 linguri stafide sau fructe din dulceata (facultativ)
  • ulei pentru uns forma de chec

Mod de preparare

Se freaca marmelada cu apa pana se face ca o crema. Cand pasta este moale se adauga uleiul, romul, fructele (stafidele se tin la macerat cu rom) trecute prin faina. Se tapeteaza o forma dreptunghiulara de cozonac cu ulei si faina in care se toarna compozitia.

Se incearca cu un pai daca este gata si catre sfarsit , daca este nevoie se acopera cu o hartie. Cand este coapta se rastoarna si dupa ce s-a racit de tot , de preferinta a doua zi , se taie feli.
Pofta buna!

Reteta Chec de marmelada a fost propusa de Higeia pe forum culinar.ro

Alte retete de dulciuri de post gasiti aici:

Cornuri cu dulceata (de post),

Mucenici de post,

Mucenici muntenesti (de post)

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...