BLATUL Intr-un bol taiem untul in bucati mici si-l amestecam bine cu restul ingredientelor - se va forma un aluat faramicios. Intindem aluatul intr-o
BLATUL
Intr-un bol taiem untul in bucati mici si-l amestecam bine cu restul ingredientelor - se va forma un aluat faramicios.
Intindem aluatul intr-o tava cu diametrul de 22 cm (eu am folosit o tava de 23 cm) din loc in loc intepam cu furculita si dam la cuptor (incalzit la 150C/300F) timp de 15 minute.
CREMA
Crema prima data cand am facut-o mi s-a parut c-ar fi prea ciocolatoasa, asa ca acum am dublat cantitatile mai putin stafidele si picaturile de ciocolata. Picaturi de ciocolata ( sau chocolate chips)
Intr-un castron batem usor ouale.
Adaugam apoi branza, zaharul si iaurtul; amestecam, cand s-au mixat bine adaugam stafidele si ciocolata.
Dam la o parte.
Cand cele 15 minute s-au terminat scoatem blatul din cuptor dar nu oprim cuptorul, turnam crema de branza si dam la cuptor aproximativ 50 minute daca folositi doar cantitatile din reteta sau 1 ora si 45 minute daca le dublati (este gata cand branza nu mai "danseaza" in tava si devine un pic aurie).
Lasam la racit ( 1-2 ore).
GLAZURA
Am taiat untul in bucatele mai mici, am adaugat peste ciocolata impreuna cu siropul si le-am topit la microunde - se poate topi si in baie de aburi
au pus glazura deaupra prajiturii si am lasat la racit cam 45 minute
cand s-a racit am scos din tava.
Pofta buna!
Reteta Cheesecake cu ciocolata si stafide a fost propusa de Rroxana. pe forum culinar.ro
Alte retete cu branza gasiti aici:
Tort cu crema de branza si sampanie,
Tarta cu Branza,
Vargabeles(Prajitura cu branza)
Cum vă spuneam, acesta este cel de-al doilea tort pe care l-am pregătit pentru aniversarea nepoatei mele. Un tort simplu...
Tort cu crema de lamaie si caramelPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura