Cheesecake cu crema de lapte si dulceata de cirese

Cheescake cu crema de lapte si dulceata de cirese este o reteta delicioasa. Pentru a prepara acest cheesecake aveti nevoie de piscoturi, biscuiti, unt, branza, zahar, esenta de rom, lapte, amidon zi oua.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr piscoturi
  • 100 gr biscuiti obisnuiti
  • 120 gr unt
  • 500 gr branza de vaci ()
  • 150 gr zahar
  • 15 ml esenta rom
  • Dr. Oetcker (za best!)
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 oua

Mod de preparare

Astfel ca incingeti cuptorul la treapta 6 sau la 180 pentru cei cu cuptoare, nu jucarele de aragaze ca noi, muritorii de rand. Paranteza: mi-am facut o promisiune.....la anul Electrolux 'za rules! Am inchis paranteza.

Cheescake cu crema de lapte si dulceata de cirese este o reteta delicioasa. Pentru a prepara acest cheesecake tapetati o forma rotunda, cu inel, cu o foaie de copt unsa bine cu unt. Ungeti cu unt si marginile tavitei. Apoi pisati bine piscoturile si biscuitii, pana obtineti o faina, dar nu foarte foarte fina. Topiti putintel untul, nu chiar de tot, la microunde ca se face mai rapid (asta daca nu va e frica de moarte tinara :P) si il amestecati bine cu faina de piscoturi si biscuitei. Amestecati bine bine si puneti compozitia astfel obtinuta in tava. Nivelati cu manuta si bagati la cuptor pentru maxim 15 minute.

Asaaa....eu am folosit branza de vaci (bio?!) - home made by albinutza din lapte proaspat de vacuta, prins cu cheag, lov 'u Brindusa pentru pont. Frecati bine branza de vaci cu zahar, pana obtineti o pasta. Cel mai bine e sa o blenduiti putintel. Zbateti cele doua oua, ca pentru un scrob, turnati esenta de rom si puneti-le peste branza si omogenizati.

Intr-o craticioara, puneti laptele pe foc impreuna cu cele doua linguri de amidon alimentar. Amestecati din cand in cand pentru a nu se prinde de fund (al oalei, sa vem putintica rusinica :P) si cand s-a ingrosat il dam la racit. Amestecati crema de lapte cu crema de branza, omogenizam si turnam totul in tava cu blatul copt pe jumatate. Dati totul la cuptor, la foc potrivit, de asta data, si lasati pana ce nu mai pluteste crema prin tava adica pina se incheaga si devine frumos aurie.

Scoateti tava si lasam la racit. Serviti cand e rece cu nitica dulcetica de cirese pe deasupra.

Foarte bun! Parol!

Primul meu cheescake si sunt foarte mandra de el.


Cheesecake cu crema de lapte si dulceata de cirese se serveste ca si desert cu o ceasca de ceai, cafea ori o bautura racoritoare.
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta cu o gutuie, doua mere si patru pere

Ca doar nu era sa le las sa se strice, pe ele fructele, mai ales ca se si imprietenisera chiar foarte bine.....si de ce nu sa...

Desert placinta cu o gutuie, doua mere si patru pere
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca