Choux a la creme

Dacat tot am avut curajul sa incerc eclere... urmatorul pas este sa fac si choux a la creme... dupa aceeasi reteta.Se pune apa la fiert cu margarina,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru coji:
  • 250 ml apa
  • 100 gr margarina
  • sare
  • 7 linguri faina
  • 3 oua
  • Pt crema de vanilie:
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 5 linguri zahar
  • vanilie
  • coaja rasa citrice
  • 2 oua
  • 3 linguri unt

Mod de preparare

Dacat tot am avut curajul sa incerc eclere... urmatorul pas este sa fac si choux a la creme... dupa aceeasi reteta.
Se pune apa la fiert cu margarina, am lasat pana s-a topit margarina, se adauga faina si sarea. Faina se adauga toata dintr-o data si se amesteca bine... In timp ce amestecam faina am luat cratita de pe foc... Se lasa putin la racit si apoi se adauga ouale intregi unul cate unul: se adauga un ou, se amesteca bine (eu de lene am bagat mixerul) dupa ce s-a incorporat primul ou se adauga al 2-lea. La fel si al 3-lea dupa ce a fost incorporat al 2-lea. Se pune in forma de ornat (posh) si intr-o tava, pe hartia de copt se pune compozitia sub forma unor fursecuri. Se dau la cuptor pana devin aurii.

Trecem apoi la prepararea cremei - se dizolva amidonul in lapte rece, cat sa nu aiba cocoloase. Se pune laptele, amidonul dizolvat, ouale, zaharul intr-o craticioara la foc mediu si se amesteca tot timpul pana crema incepe sa fiarba. De la primul bulbuc se fierbe exact 1 min. Se ia de pe foc si se adauga aromele, se lasa la racit.
Margarina se freaca cu mixerul bine si se adauga apoi crema fiarta treptat, pana se omogenizeaza.

Cand e gata si crema se umplu gogoselele cu crema.


Se servesc pudrate cu zahar vanilat ori stropite cu grazura de ciocolata. Sursa acestei retete este blogul culinar: dumitrufelicia.blogspot.com

Alte retete recomandate:

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa