Ciupercute

Se cintaresc foarte exact componentele, se aleg oua mari (60 gr. fiecare). Intr-un castron, se pun ouale intregi, zaharul pudra si cel vanilat si se f

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 oua
  • 160 gr. zahar
  • 160 gr. faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • margarina

Mod de preparare

Se cintaresc foarte exact componentele, se aleg oua mari (60 gr. fiecare). Intr-un castron, se pun ouale intregi, zaharul pudra si cel vanilat si se freaca bine, circular, 10 minute, pina cind compozitia devine o crema spumoasa. Se freaca cu telul para; daca se freaca cu lingura, se mareste timpul la 30 de minute. Se adauga faina, toata odata, si se freaca cu telul pina cind aceasta se incorporeaza foarte bine. Se pregatesc din timp 2-3 tavi unse cu margarina si tapetate cu faina. Se ia cu o lingurita (cam cit o jumatate de nuca) si se pune compozitia in tava, la distanta de 3 cm intre ele. Se lasa aceste ciupercute in tava, pe masa, 10 minute, se incalzeste cuptorul 30 de minute si se pune tava. Nu trebuie sa se deschida usa cuptorului in primele 10 minute, se reduce focul la mijlociu, se intoarce tava si se lasa inca 15 minute. Se scoat ciupercutele si se pun pe platou.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!