Clafoutis este un desert ce vina din Franta, o prajitura rapida si simplu de pregatit, pe care o puteti adapta cu fructele preferate sau de sezon.
1. Se curata perele, se taie sferturi, se golesc de samburi si casutele lor, apoi perele se taie felii si se stropesc cu suc de lamaie. Cuptorul se incinge la 175 grade C. Se unge cu unt o forma de tarta(diam. 26 cm).
2. Se presara uniform pesmet. Se repartizeaza inauntru perele. Pentru prepararea aluatului, se amesteca intr-un castron faina cu zahar, sare, zahar vanilinat si pudra de scortisoara.
3. Separat, laptele se amesteca impreuna cu ouale.Apoi se inglobeaza in compozitia de faina. Apoi se toarna aluatul fluid deasupra feliilor de pere.
4. Se presara fulgi de migdale (eu n-am pus) si se coace tarta 40 minute, in cuptorul incins. Tarta se lasa sa se racoreasca putin.
Reteta Clafoutis cu perea fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro
Clafoutis cu pere se serveste caldut, cu o palarie de frisca batuta cu vanilie sau cu inghetata de vanilie. Pofta buna!
Cred ca stiti cum este cand vrei ceva dulce si buuun. Asa ca astazi am cam stat in bucatarie si am prajiturit. Sunt multumita...
Prajitura cu crema caramelPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura