Clafoutis de cirese

Clafoutis de cirese este o prajitura deliciosa si eleganta, dar totodata si foarte rapida. O puteti face cu fructele dumneavoastra preferate dar va recomand sa le folositi pe cele de sezon: cirese, visine, capsuni.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700 g cirese,
  • 30 g unt,
  • 60 g zahar tos pentru cirese
  • 4 oua, 270 ml lapte, 60 g zahar tos,
  • 100 g faina, 1 praf de sare, esenta vanilie

Mod de preparare

Clafoutis de cirese se prepara astfel:

laptele, ouale, zaharul, vanilia, praful de sare si faina se amesteca toate apoi se lasa sa se odihneasca pana se pregatesc ciresele.

Intr-o tava cu diametrul 30 cm se topeste untul, se adauga ciresele (fara samburi sau intregi) si se mai lasa cateva minute pana se inmoaie. Se adauga zaharul si se lasa pana se dizolva. Se toarna deasupra compozitia cu oua si se pune la cuptor 20 minute la 220 grade C.


Reteta Clafoutis de cirese a fost propusa de PaulaM Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Alte prajituri recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Crema de zahar ars

Este un "dulce" foarte usor de facut, dar care necesita sa stea mult timp la cuptor, cel putin la al meu. Este...

Crema de zahar ars
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca