Clafoutis de cirese este o prajitura deliciosa si eleganta, dar totodata si foarte rapida. O puteti face cu fructele dumneavoastra preferate dar va recomand sa le folositi pe cele de sezon: cirese, visine, capsuni.
Clafoutis de cirese se prepara astfel:
laptele, ouale, zaharul, vanilia, praful de sare si faina se amesteca toate apoi se lasa sa se odihneasca pana se pregatesc ciresele.
Intr-o tava cu diametrul 30 cm se topeste untul, se adauga ciresele (fara samburi sau intregi) si se mai lasa cateva minute pana se inmoaie. Se adauga zaharul si se lasa pana se dizolva. Se toarna deasupra compozitia cu oua si se pune la cuptor 20 minute la 220 grade C.
Reteta Clafoutis de cirese a fost propusa de PaulaM Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte prajituri recomandate
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa