Clatite cu branza de vaci

Clatitele cu branza de vaci sunt una dintre cele mai simple retete de desert. Daca vrei ca clatitele tale sa aiba ceva deosebit, adauga niste cacao in aluat. Trebuie sa ai doar faina, lapte, oua si ceva pentru umplutura.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat
  • 2 oua
  • 1 litru de lapte
  • 400 de grame de faina
  • esente
  • indulcitor
  • 1 lingura de cacao
  • 1 lingurita de scortisoara
  • Crema de branza
  • branza
  • 1 ou
  • indulcitor
  • esente

Mod de preparare

Mixati laptele cu faina intr-un castron, adaugati ouale, esentele si optional indulcitor, daca nu doriti sa folositi zahar.
Se unge o tigaie cu putin ulei, si apoi luati cu un polonic compozitie de lapte cu faina si intindeti in tigaie pentru a face clatitele.
Dupa ce ati terminat de facut toate clatitele, va ocupati de crema. Dati branza prin robot, pana ce obtineti o crema fina. Adaugati un ou si esentele plus indulcitorul.
la sfarsit umpleti clatitele cu crema de branza si dati la cuptor la foc potrivit 20-25 de minute.


Clatitele cu branza de vaci se pot servi cu frisca turnata pe deasupra, cand sunt calde, scoase de la cuptor sau pudrate cu cu zahar.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...