Cornetti cu iaurt

O reteta simpla si delicioasa! Eu m-am abatut de la reteta originala deoarece nu am aveam ingredientele necesare (dupa buget, ce are omul in casa). Am

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 125g iaurt cu fructe (yoplait cu musli)
  • 125 ml ulei
  • jumatate plic praf de copt
  • un varf sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 prune
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

O reteta simpla si delicioasa! Eu m-am abatut de la reteta originala deoarece nu am aveam ingredientele necesare (dupa buget, ce are omul in casa). Amestecam faina cu uleiu rece, iaurtul, praful de copt, zaharul vanilat si varful de sare. Asezam aluatul obtinut pe planul de lucru infainat si il intindem intr-o foaie de aproximativ 0,5 cm grosime si o taiem cu o rotita sau cu un cutit in 8 triunghiuri. Prunele carora le-am scos samburii si le-am curata de coaja, le taiem bucatele si le punem in centrul fiecarui triunghi.

Rulam fiecare triunghi dinspre partea mai lata spre varf si asezam cornurile in tava de cuptor unsa cu ulei si tapetata cu faina (n-am avut hartie de copt). Nu le ungem cu nimic. Le dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15-20 minute, pana se rumenesc.


Le scoatem si le pudram cu zahar pudra vanilat cat sunt fierbinti.Sunt foarte fragede si aromate. Pofta buna!

Sursa aceste retetete este blogul culinar: retete-de-mancaruri.blogspot.com

Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Fursecuri cu unt si cocos

Am vazut aceasta reteta acum mai mult timp pe blogul Laurei Laurentiu si am salvat-o cu gandul sa prepar si eu aceste...

Fursecuri cu unt si cocos
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca