Cornuri cu visine

Cornurile cu visine sunt un dulce delicios, care se poate servi fie cu un pahar de lapte cald, cu ceai sau cu o cafea aromata.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita zahar
  • 60 ml ulei
  • jum lingurita sare
  • esenta de vanilie
  • Umplutura
  • visine din compot
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri nuca de cocos
  • Uns
  • 1 lingura miere
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita zahar

Mod de preparare

Aluatul: Intr-un bol adaugam faina iar in mijloc facem o gaura si adaugam drojdia dizolvata cu laptele caldut. Adaugam treptat sarea, esenta, zaharul si plicurile de zahar vanilat. La sfarsit adaugam uleiul si framantam pana devine o coca nelipicioasa. Dam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul

Umplutura: Scoatem samburii visinelor si le scurgem de sucul de compot, apoi le amestecam cu zaharul vanilat si nuca de cocos.

Luam coca si o intindem intr-o foaie nu prea subtire in forma dreptunghiulara. Taiem triunghiuri si le umplem cu visine. Le punem in tava unsa cu ulei si le ungem cu amestecul de miere-lapte si zahar. Le lasam 10 minute in tava dupa care le dam la cuptor pana se rumenesc frumos.


Cornurile cu visine se pot servi cu zahar pudra pe deasupra, dar intotdeauna reci.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sandwichuri cu muraturi si preparate din carne, la panini maker

Astfel de sandwich-uri pot fi preparate fie la cuptor, în tigaie sau în sandwich maker ca în cazul de...

Sandwichuri cu muraturi si preparate din carne, la panini maker
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca