Cosulete cu magiun si nuca

O reteta pe care eu o ador, sunt usor de facut, se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat. Din cantitatile date, mi-au iesit 45 bucati .

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat :
  • - 4 galbenusuri
  • - 400 gr faina
  • - 150 gr untura
  • - 4 linguri smantana (aprox 100gr)
  • - 1 praf de copt
  • Umplutura:
  • - 470 ml magiun de prune sau orice alta dulceata va place
  • - 4 albusuri
  • - 250 gr zahar
  • - 200 gr nuca macinata

Mod de preparare

Pregatim aluatul foarte simplu si rapid. Toate ingredientele le adunam intr-un bol si amestecam pana cand obtinem un aluat omogen si elastic. Daca mai este nevoie, se mai poate adauga o lingura de smantana.


Acoperim bolul cu o folie alimentara si lasam deoparte aluatul pentru 30 minute, se poate chiar la frigider.


 Pe masa unsa cu ulei, intindem aluatul si taiem din el forme rotunde pe care le asezam in formele de cosulete, le aranjam frumos in cosulete si asezam intr-o tava.


Aluatul ramas pe masa il framantam din nou, intindem si taiem forme rotunde pana cand terminam aluatul.


In fiecare cosulet, punem cate o lingura de magiun sau dulceata.


Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul, pana se tine mot . Adaugam nuca si omogenizam de sus in jos. Cu ajutorul unei linguri, punem pe fiecare cosulet albusuri.


Dam tava la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 30 minute .


Se lasa la racit, se scot din forme si, optional, se pot pudra cu zahar.


 


 


 

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...